dimarts, 24 de gener del 2012

Videoart?

- Videoart, és l'art que utilitza el video com a mitjà d'expressió. Va sorgir als anys seixanta amb la televisió i gràcies a diversos corrents artístics que van saber aprofitar el factor mediàtic per arremetre contra les estructures convencionals de l'art i la política. A la dècada dels vuitanta, el videoart aconsegueix expressar-se amb tota llibertat com a mitjà diferenciat dins el món artístic.

Dins el videoart trobem diferents variants:

- Videosansa: és la combinació de la dansa, l'art coreogràfic o la l'expressió corporal amb el llenguatge audiovisual. Va aparèixer als anys 70 als Estats Units, i a partir dels 80 ja es desenvolupa a Europa.
- Netart: és art contemporani que utilitza les noves tecnologies de la comunicació. Són obres creades per a Internet, vist com un espai d'exposició i com a mitjà de creació.
- Videoperformance: mostra escènica contemporània filmada.
- Video-clip: representació visual d'una cançó realitzada per a la seva difusió en diferents mitjans.
- Videoinstal·lació: és un génere d'art que combina el videoart i les instal·lacions, ja que incorpora elements d'audio i video, elements de l'escultura i d'altres elements estàtics o dinàmics situats en un espai tridimensional.- - Art sonor: art on el so és l'únic vehicle de creació o el component principal d'una obra. Dins l'art sonor, trobem variants com la performance musical, en la que el so és el fil conductor de l'acció; les instal·lacions sonores, on el so és la base conceptual de diferents treballs artístics; els paisatges sonors, creacions que exploren la natura o la sonoritat ambiental, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada